Малкото е новото голямо

След Лилавата Крава дойде ред и на Малкото е новото голямо. Книгата е преведена едва през 2010, но всъщност е от 2006. 4 години разлика, баси наказанието за българските люде. Още по-наказание е, че почти никъде, даже в българското wiki за Сет не пише за друга негова книга, издадена преди години, не по-малко epic win от другите му – Маркетинг на позволението. Нямам представа дали в НоваВизия.нет я имат налична, но определено от години не съм я виждал в книжарниците. От 1999 година.

Да се върнем за Малкото е новото ГОЛЯМО. Отегчително огромна книга, сравнена с всички други от този бранш. Но в средата те грабва и ти става ясно защо е толкова обемна (370+ страници, за разлика от „Дълбоки Води“ – 30 страници).

„Малкото е новото голямо“  е за  граница между да бъдеш голям и муден и да бъдеш малък и голям. С много примери очертава пътя на промяна и/или провал. Един пример – милиони $$$ за маркетинг на дадена фирма и един скапан, мързелив и гнусен служител зад гишето. А-ла-повечето Български Държавни Предприятия и Организации. WTF.

Онзи ден една леля от Банка ДСК ми каза „бръкнете в някоя кофа за боклук около банкомата за да видим номера му“.  Аз не съм клиент на  ДСК, на ОББ съм. Лелката за около 3 минути разговор по телефона с мен наруши поне няколко закона на Р.Б. и поне още толкова на фирмената политика на банката. Направо ми идваше да и пратя книгата и да се види в нея, но и теглих една майна 🙂

Както и да е – книгата си заслужава 15те кинта, не се замисляйте, определено все нещо ще ви е от полза 🙂

Някаква препоръка за интересна книга от подобна тематика? 🙂
Само моля – да не е за сваляне и да може да се закупи в книжарница по всички закони на Р.Б.! Явор К. & к ООД да не дойде да си я вземе…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.