Сайт вън от google, copycats

Един от сайтовете ми е вън от SERPs дори за собствения си title от 10тина дни насам.

Кратко проучване показа, че е яко скрапван по най-различни начини – от копирани кратки теми, до копирани всички, и накрая копиран едно към едно, включително с картинки и дизайн.

Сайта е с индексирани почти 100% от страниците, но дори за собственото си заглавие излиза на последно място, което ясно показа, че е наритан.

Стъпка 1 беше да проверя какво ново и различно има в сайта за последния месец – отговора беше един – нищо, освен ъпдейтнат popularity contest. Неприятното беше, че в тази версия, с цел да отчита въпреки кеширането, ползваше джава скриптове след всеки линк. Леко спамерско, imho. Махнах го.

Стъпка 2 беше да изчакам да бъде така индексиран. Това се случи, но все още беше извън резултатите, с много приятния нулев трафик от гугъл.

Стъпка 3 последва днес: изказах на Гугъл един сайт, който ме беше скрапил от-до и няколко, които са ми копирали част от темите.

Да видим какво ще последва, ще ви държа в течение

А после да се говори, че външни фактори не могат да ти прецакат сайта… Дрън дрън 🙂

5 мнения по „Сайт вън от google, copycats

  1. Zaya

    Това някой да те изкопира и ти да отнесеш наказание за дублирано съдържание си е гадно.. Явно този, който го е направил си е набавил много връзки към откраднатите статии и за това се е получило така 🙂

  2. Игри

    Я кажи имаше ли резултат от докладването, че и аз имам подобен проблем с нагли копирачи, връзката с тях е невъзможна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.