http://bgpixels.com - една крадена идея, никаква реализация…

от Атанас Янев на 17.08.2006    Интернет   

Направо ме е срам !

Попадам на http://bgpixels.com - това даже няма и линк да го направя, не си струва… Та, почти всеки е чувал за Million Dollar Script… Как попаднах на този “сайт” ? Реклама, банер. Обикновено не кликам, но тази ми се стори.. смешна.

И така - влизам на сайта им - нищо не е преведно, всичко е ккто идва с безплатният http://www.texmedia.de/ . Гнусна работа. Поне да бяха попревели нещо.

Та, бял кахър… На сайта пише “Най-разумно похарчените 10 ст.” - викам си - какво пък, 10 стотинки, защо да не набутам левче? Защо защо… Ами защото не е 10 стотинки, както пише на сайта им, а 10 BGN… Както и да е - викам си - карай, давай нататък! И какво?!? АМИ ИСКАТ PAYPAL за раплащане! Тези НЕЧОВЕЦИ … Направо съм потресен! PayPal НЕ РАБОТЯТ С БЪЛГАРИ! Поне като крадете идей - правете го като хората и вкарайте някой лев или помолете хлапето на шефа да ви модифицира скрипта!
Уважаеми дами и господа, ако имате подобен сайт…
Вземете се засрамете!
И разкарайте веднага този прост сайт. Ако обичате, не излагайте по този жалък начин Българското Интернет Пространство!


Свързани теми:
Малко нови неща по блога, свързани със спама

20 Коментара за “http://bgpixels.com - една крадена идея, никаква реализация…”

  1. е па и име

    Абсолютно съгласен. Простащината цари навсякъде.

    Усещам се, че започвам да звуча именно както не ми харесва - да говоря като пенсионерите, оплаквайки се какво е било едно време и какво е сега :)

    Но наистина - краденето е свтовно явление, винаги го е имело и винаги ще го има. Но ПРОСТАШКОТО крадене явно прави впечатление само на единици в България. Останалите вятър ги вее, па и за кво да им пука, нали и тъй върви за пред гьозовете.

  2. Атанас Янев

    И аз правя това, което най-много мразя - коментирам и плюя другите, като аз самият съм затрупан с работа и не би трябвало да се занимавам с други неща…
    Но просто това ме шокира! Хем да си плащаме, хем да е крадено, хем един път да е 10 стотинки, друг път 10лв, че накрая и да не можем дори да си платим… Кой ли шеф им е разрешил да стартират този проект? Кой ли човек е инвестирал в този домейн ?

  3. Атанас Янев

    http://whois.domaintools.com/bgpixels.com
    Marian Stoichkov
    Plovdiv
    Plovdiv
    Plovdiv,4000
    BG
    Tel. 359.887832935
    21-Apr-2006
    Хоства се в tophost - кинта на месец… :)

  4. BGPixels.com

    Благодаря за хубавите думи, а сега да разясня нещо за малоумника написал нещата по-горе :
    1.Скрипта е платен и ти като си толкова умен опитай да го откраднеш.След няколко дни като видиш ,че не можеш отиваш на http://www.texmedia.de и си го плащаш.

    2.Скрипта няма БГ версия ,но ти тъй като си много умен смяташ ,че знаеш всичко.Истината е ,че всичко е превеждано.

    3.Paypal излиза като опция за плащане само за потребителите избрали английски език.

    4.Мисля ,че тази статия е сложена тук като опит за типичното българско наклепване.

    Благодаря за вниманието!

  5. Атанас Янев

    Ама много сте ми сладки :) В МОЯТ сайт ще ми пишат, че съм бил “малоумник” :) Ама разбира се :)
    Някой ви се репчи, а?
    Я кажете, мили и умни хора сте, защо default-ният език ви е Английски ? Защо пише “10 стотинки”, а то е 10 ЛЕВА? Защото едното било пиксел, пък другото… Някакво си там квадратче… Лъжете хората!

    По точка 4 - много правилно мислите, БАЛЪЦИ НЯМА!

    190$ сте платили… Можете ли да го докажете?

    Благодаря за вниманието и се радвайте, че ви се полага само толкова на това място.

  6. BGpixels.com

    Ха-Ха-Ха
    ти си си умрял в кожата мой човек.
    Кой си ти ,че ще даваш мнение за този сайт?ти нямаш 10 стотинки да си го позволиш.

  7. Атанас Янев

    Ето нещо, което палучих от тези сладки хора:
    bgpixels wrote:
    Pusni komentara mi ne se krii
    Website:
    IP: 212.91.164.138

    Аз да се крия?
    Та аз дори съм си оставил ясно абсолютно всеки начин за връзка с мен, дори GSM номера ми го има на абсолютно всяка страница и тема в този блог…

  8. Атанас Янев

    Има още интересни неща на мейла ми от тези хора :) Малко по-късно ще ги публикувам :) Обещаха ми съдействие за това и от още няколко други медии :)

  9. BGpixels

    Иха точно както го искаше нали :)

  10. Атанас Янев

    И така, след няколко разменени мейла с office@bgpixels.com нямам какво повече да добавя…

    Но това е ясно написано в пост #6 от тях :)

    Дали ще работите или не с тях - изборът е ваш, но като гледам отношението им към другите хора с някакво мнение… :)

    Между другото, на мейла получих и няколко абсолютно жестоки убиди, който ме е срам да публикувам, само ще ви кажа, че са изключително лични и жестоки за мен, а човека или хората, зад този мейл, не пожелаха да ми се извинят след няколко съвсем нормални и приятелски настроени мейли от мен към тях…

    редакция,
    не съм видял, че и те са писали - да, точно както го исках, абсолютно пълно потвърждение на твърденията в поста ми в темата - визирам вашите мейли и коментари :)

  11. BGpixels

    Ти наричаш хората за това крадци и си много приятелски настроен?

  12. Атанас Янев

    Не хора “ЗА” а “ЗАД” това, т.е. вас, екипа на този сайт и прочее.

    Да - крадци на идея на друг човек :) Или е ваша идеята?

    Разбира се, никой няма права върху тази идея, но мисля, че сте позакъснели с годинка ;) Включително има няколко подобни сайта, отново на Български език :)
    Между другото имам забрана от тях да рекламирам на сайта им - как ме е яд ако знаете, но и по-добре, нали нямам 10 стотинки, как ще си го позволя..

  13. Атанас Халкалиев

    Добре, добре. Интрижка се е заформила тука. Аз като гледам имат 4 банера тия ентусиасти и не съм много сигурен дали някои е платил за тях. Страницата е обречена на неуспех и това вече са го проумяли, затова е и целия шум, от яд ;) Аз пък намирам за много смешно хора които би трябало да са сериозни да се занимават с глупости от рода на обидни мейли и така нататък. Идеята е страшна, ама вече не важи. Успех, с хостинга по левче и страницата за милиони ;)

  14. е па и име

    Абе, явно щом имат наглоста да се изпраскат така в интернет, ще имат и криво разбраната смелост (която е просто страх да си признаеш, че си сбъркал) да си защитават проекта. “Техния” проект. Със защита в “техен” стил.

    Мани ги тия. Живи и здрави, и доскоро.

  15. F

    Ех… жалко че не може да си купя само един пиксел… толкова исках… :(

  16. Атанас Янев

    И аз ама на - като гледам щях да имам шеметен трафик от тях.. Около 2-3 души (общо, 1 да видя дали ми бачка линка като цъкна на него и един от човека, който ще ми одобри линка).

    Ама не става - нали не искат да работят с мен… :D

  17. Asen

    Sorry che niamam BG klaviatura…

    Abe kakvo tolkova go obsujdate koi ot kogo i kakvo e kral? Choveka si e vzel skripta i si e precenil che ako optimizira stranicata da ima PR, horata shte si kupiat reklami tuka (USA) i v UK sumati takiva skriptove ima napuskani…

    Vse edno niakoi da si otvori kafene i da mu se izrediat da mu kazvat che e otkradnal ideiata, shtoto niama nishto originalno v neia…

    Syshto taka bgpixel kude pyk e trugnal guzen negonen da biaga i da pishe komentari na bloga na choveka s mnenie?! Tova si e negovia blog, ti si pravish biznes, toi ima pravo da ti go plue, hvali i t.n.

    Noobz….

  18. Атанас Янев

    Асен, нямам нищо против идеята, а против това, че лъжат. Влез в сайта им и виж какво пише - 10стотинки - верно, не пише за какво, но абсолютно се подрабзила за какво става дума.

    Второ - иска цена от 10 лева (или около 6.5$!!!) за квадрат. До сега подобна скъпотия не съм срещал при такъв тип сайтове.

    Трето - офертата му важи за 1 година, а не lifetime, както е при повечето подобни сайтове.

    Четвърто - за жалост се оказах прав, за месец няма абсолютно никакво развитие по сайта на човека, нито една продажба.

    Заради тези горните четири неща не може да става дума за пряка аналогия с кафене - ти не плюеш ли по сервитьори, които те лъжат в сметаката?
    Които ти предлагат топла бира, пишат, че е 10 стотинки, а тя е 10 лева, но това се оказва едва в края, след като си и казал “дай ми една бира”.

    Между другото - интересен блог, ще му метна едно око по-късно днес ;)

  19. Asen

    Aaaa da prav si ima malko shady raboti v cialata istoria…

    Ami glei sega te navsiakude tezi pixel scripts sa taka… tuka po princip kazvat che e $1/pixel
    i triabva da platish $100.

    obshto vzeto ti plashtash 0.10 stotinki na pixel
    e da ama kvadratcheto e 10×10 = 100 pixela. ama tova bi triabvalo da e 1 lev, a ne 10… abe stranna rabota.

  20. Атанас Янев

    10×10=100, но 100×0,10 са си 10лв ;)

    450 души са кликали на тези 5 реклами, или по около 90 на реклама… 10 лева на квадрат… 8×5x10=400.. 400/450 = 0,88ст/клик…
    Скъпичко, имайки впредвид и абсолютно ниското таргетиране…

Остави коментар

XHTML: може да ползвате тези тагове <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> :