InText реклама: Kontera vs. Infolinks

In text рекламата е допълнителен канал за монетизация, която след проведени тестове от моя страна – не пречи на останалите и дохода е само в + като цяло 🙂

Преди време нямаше кой знае какви сериозни алтернативи на Kontera. Онзи ден реших да погледна как се справят големите – масово бяха на infolinks. Направо ми се сви сърцето – нямаше как големите да не правят повече пари от там, та нали те тестват, мислят, анализират и оптимизират до последния цент.

Да, ама не. В няколко ниши резултатите бяха следните:
Х брой импресии за период от 5 дни
Първи пет дни: Kontera: 80 клика на ден, средно. Сайта е доста по-добре откъм визуална страна, не повече от 6 захапани реклами на страница. Резултат скромните 20$ на ден.
Втори пет дни: Абсолютно същият трафик, средно 190 клика на ден. Сайта е доста зле визуално – 15-20 захапани думи. Резултат смешните 8$ на ден. Hi tech ниша, health ниша, entertainment ниша – да фак по три!

Infolinks са пълни боклуци, не ми се слуша повече за тях. Никога 🙂

Контера са супер, не мърдам от тях.

Мале, как съм забравил да пиша и систематизирам текстове 😀

2 мнения по „InText реклама: Kontera vs. Infolinks

  1. pff

    Пфф не ви е срам, човек вече да не смее да мръдне мишката по екрана. Затова блокирам всички банери, реклами и други вредители с добавки, хостс файл и други методи. Като ви се печели намерете си други начини а не тормозете хората с глупости.

  2. Игри

    20$ на ден за 80 клика въобще не е зле, предполагам за сайт на английски
    Въпросните два сайта приемат ли и Бг сайтове.
    Можете ли да кажете горе долу как е CTR при подобни реклами

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.