Повишаване на прегледани страници/посещение за мобилни устройства

Имам три сайта с около 20% посещения от мобилни устройства (топ3 са iPhone, iPad, iPod Touch), главно US трафик.

Не използвам отделни мобилни версии за тези сайтове, нито съм направил нещо съществено за оптимизацията им за мобилни устройства.
Иронията е, че те са ми money makers, които съм хвърлил на вятъра за мобилни посетители и до сега не им бях обръщал внимание.

Исках нещо бързо и лесно за имплементиране, като честно казано не очаквах някакъв резултат от тази оптимизация.

Добавих само следното:

<meta name=“viewport“ content=“width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=3″>

Три дни по-късно погледнах статистиката и съм в шок. Без нищо друго, освен горната мета, резултата е следния: два пъти повече прегледани страници на посещение, почти 50% повече средно прекарано време в сайта, 30% повишаване на приходите от мобилни устройства.

Никак не е зле като за 15 секунди работа 🙂

14 мнения по „Повишаване на прегледани страници/посещение за мобилни устройства

 1. Илиев

  Чудесно! Ще тествам, понеже имам 5-6 сайта с доста мобилни посещения, които също ми носят добри пари, но така и не съм се занимавал с оптимизацията им за мобилни устройства. Ако и при мен се вдигнат приходите с 30%, ще трябва да дадеш адрес за да ти изпратя благодарости в бутилка. 😉

  Май има някакъв проблем с първите три кавичките в поста ти. Поне при директно копиране, ми излязоха някакви странни кавички, които не знам дали браузърите ще разчитат коректно.

 2. Кънчо

  А от къде са ти новите посещения? От търсачки или референтни сайтове? Само с този код не виждам как ще ти се вдигне сайта в серпа, но и аз ще пробвам 🙂 Може Г да придава някаква значимост.

 3. Атанас Янев Автор

  Никъде не съм писал НОВИ посещения 🙂
  Писал съм за повече преглеждания на страници на единица посетител.

  От снощи този блог има нова политика – всичко, различно от име или прякор ще кръщавам Кънчо, по името на едноименният герой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.