План Б(г)

Elevation завърши по възможно най-странния начин:

 • Главен изпълнител не присъства, по уважителни причини
 • Вторият ден беше изцяло отменен
 • Пари ще се връщат, АКО си пазиш касовата бележка за нещо, купено преди МЕСЕЦИ.

Причина за колапса: липса на план Б за ден 2.

Да, лошото време Е причина, и то напълно съзнателна, важна, защитаваща над 10те хиляди присъстващи. Браво на кмета, полицията и още който е забранил провеждането на събитието. Така е редно.

Но организаторите защо не са проверили времето? Или са го направили в – sinoptik.bg.
Е, има далеч по-сериозно източници, които дават огромна точност поне 3 дни напред. Елемента „мислене на място“ често води до възможно най-лош резултат.

Защо не са направили процедури? Ако стане това – правим това, ако стане онова – правим другото? И не ми пишете, че са имали процедури – те самите признаха, че 5 часа са се умували какво да правят. Добре, че не са решили „да се местим на съседния пикник“.

Имах удоволствието да наблюдавам голяма фирма, която настъпваше в България, преди години – за всяко нещо, най-елементарното, имаха процедури. И то такива, че абсолютно всеки в България, включително и аз, ще кажа „какви са тея простотии, то това е ясно“. И точно там ни е FAIL гордостта.

Просто е липсвало План Б, типично за Бг. Точно така, както сега става и с връщане на парите – ще връщат, ако си пазите касовите бележки, които така или иначе, според хора, присъствали там, не са били издавани на всеки за eleva.

Знаете ли, сигурен съм, че повечето присъствали не са заритали да им връщат парите в брой. Защо не ги презаверят за друго събитие, за друг Elevation? Или и те сами не си вярват, че ще има следващ?

Както каза един приятел, пътувал от Варна до там: най-скъпият пикник, ever.

Повече по темата в Капитал: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2011/06/27/1113227_nai-loshiiat_scenarii/

Същата седмица се случи и друг грандиозен FAIL: 3д мапинга на LG.

Абсолютно елементарен хардуерен проблем, и то не с техника на LG, смея да твърдя, скапа тотално доверието в тази марка, съдейки по коментарите в различни блогове, сайтове, туитове и прочее. Един час, за да намериш друг лаптоп, от който да пуснеш едно видео… В София, 2011 година, 6ти месец.

Повече за това при Bloody: http://bloodys.com/?p=3559

5 мнения по „План Б(г)

 1. Живко

  Още когато го прочетох това за пръв път ми се искаше да кажа, че случилото се на феста не е резултат от някаква типична за българите черта нито е нещо типично за България. Подобни гафове са се случвали във всяка държава по света, където са се правили концерти и ще продължат да се случват.

  Днес излезе <a href="http://content.usatoday.com/communities/entertainment/post/2011/08/country-stars-send-well-wishes-to-sugarland-concert-tragedy/1"тази новина за сцена в САЩ, която паднала. Не е правена от българи. Просто е правена от хора, а хората не могат да предвидят всяка възможност.

  1. Атанас Янев Автор

   В отговор ще цитирам параграф от написаното от мен:

   Да, лошото време Е причина, и то напълно съзнателна, важна, защитаваща над 10те хиляди присъстващи. Браво на кмета, полицията и още който е забранил провеждането на събитието. Така е редно.

 2. г-н Уйов

  ееех, тука влизах побе 3 пъти на ден а сега в месеца я вляза я не вляза ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.