Разни 22.12.2013

22 Декември. Няма сняг, няма дъжд, няма вятър. Не знам дали ми харесва така. И все пак не е рекордно топло – през 2010 на 8 Декември в Търново е било над 20 градуса – http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=513685

Тази година е рекордна за манипулация и тролване в интернет. Един тон нови малоумни сайта бълват скандални и напълно фалшиви новини. Скандални клюкарски заглавия, които дори не желая да цитирам. И хората си умират от кеф да споделят подобни новини.

Изключително приятно изненадан съм от отпора, който получава това правителство. Дори от БНТ. Е, тях първо наказаха. Но поне директора им може би заспива доволен – човека не е предал народа си. Както направи Сидеров и както ще направи Бареков.

В личен план:

Тази година почти не се занимавах с оптимизация за търсачки – преминах към реклама в интернет и оптимизация за конверсии, проведох и няколко кратки обучения по двете. Малко ми доскуча онлайн и все по-често залитам към хибридни online+offline начинания. Най-после схванах, че хората искат това, което търсят. И го искат семпло, кратко, ясно, лесно, бързо, по възможност, но не задължително – евтино.

Направих няколко проекта за приятели – онлайн магазин и фирмени сайтове по нов метод – дизайн от themeforest, дребни промени по дизайна, система за управление на съдържанието от  мен. Разликата в бюджета ако вървяхме по стандартният метод – за реклама в интернет. Резултата е шокиращо добър. Няма нито един провален или зарязан проект.  Всички носят поръчки и са ок нещата. Май бях писал за това и по-рано.

Общо взето 2013 беше година на промените за мен – нов дом, нов метод на работа, нови проекти.

Споменах ли, че се сгодих? 🙂 Живот и здраве през Юни ще се похваля отново 🙂

Не съм топ програмист, но мога и съм писал почти всичко, което ми хрумне. Може би страха от критика, секюрити дупки и неперфектното познаване на езика е причината да не споделям написан код тук, в github или по форумите. Идея как да пречупя това?

Весели празници на всички 🙂

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.