Първа статия за Leads.bg

В предишен пост бях споменал, че следва серия от съвети за реклама в интернет. Имам няколко драфта, но както винаги се случва – каква я мислих, каква стана.

Преди време бях направил една съвсем проста система, базирана на ouibounce (няколко реда exit intent js), включтелно scroll, timeout и подобни, която събираше доста успешно контакти на хора от различни сайтове на приятели и клиенти.

Докато писах постовете почти всичко се въртеше около следене на потребителите, събиране на данните им, изпращането на цикли от желани съобщения и разни други.

И си казах на ум  – фак ит, време е да го пусна публично като услуга.
И го направих. През малкото свободно време понаписвах тук-таме, докато почти 5 месеца по-късно нещата са в stable форма, макар да не са в пълно функционален вид.

С няколко думи – www.leads.bg

Посещенията на всеки потребител се записват – какво е гледал, колко време, от къде е влязъл, колко пъти е посетил даден сайт или страница. Задавате кога и как да се поиска контакта му и ако той реагира – имате пълната му история и може да започнете да му изпращате хипер таргетирани послания.

Под хипер таргетирани имам предвид наистина хипер ненормално таргетирани.

Примерно в сайт за имоти някой е влязъл от Google, разгледал е няколко пъти предложенията за имоти на цена между 25 000 и 32 000, след което е разгледал детайлно повечето предложения. От там ясно се вижда тренда – какъв е бюджета, в кои райони предпочита имот. И хоп – с едно натискане може да му изпратите email с точни предложения, в точното време. Ако не отвори съобщението или не реагира на него може да му го изпратите отново след няколко дни. Толкова пъти, колкото е нужно, за да го накарате да отговори.

Всички съобщения се изпращат през ваш мейл сървър, няма нужда да се притеснявате за блокирани IP адреси или неполучен отговор, тъй като практически по какъвто и начин да отговори винаги вие ще получите съобщението.

Съвсем скоро ще бъде пусната публично и следващата версия – в нея ще може да изпращете съобщения до всеки, който, примерно, е посетил страница Контакти, страница Цени, не е изпратил запитване и последно е бил в сайта преди 15 дни.

„API“-то за тагване на регистрирани потребители е почти готово (умишлено е в кавички, защото е супер елементарно за интеграция и като логика), както и тракинга за принтирани страници/интеракция с форми, ще бъде пуснато до няколко дни.

Всичко за сега е напълно безплатно. Плановете са винаги да е безплатно, а да се заплаща за допълнителни функции (примерно като известяване по email при изоставяне на пазарска кошница след определено време за повечето от най-разпространените платформи, по-дълга история на посещенията, без брандиране, click fraud detection (това го имам в отделна система, но така и не го пуснах публично, макар да работи перфектно вече почти година и половина на няколко по-рискови проекта) и разни други).

Ако имате въпроси или препоръки – с удоволствие ще ги чуя 🙂

Скоро ще има и affiliate модул, ако искате да направите някой лев, докато пишете за leads.bg – свържете се с мен и ще дам предварителен достъп.

Предвиден е и модул за агенции, ако искате такъв достъп – пишете 🙂

Ето няколко скрийншота от реален проект в системата:

form leads record settings template-jpg

Едно мнение по „Първа статия за Leads.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.